Zilveren Erepenning voor Henk van Doremalen en Jolande Grijsbach

Op 17 november 2022 ontvingen Henk van Doremalen en zijn partner Jolande Grijsbach de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg vanwege hun jarenlange uitzonderlijke persoonlijke prestaties voor de ontwikkeling en organisatie van het hardloopevenement Tilburg Ten Miles. Beiden nemen afscheid van de organisatie van het evenement. Locoburgemeester Maarten van Asten reikte de erepenningen uit tijdens een afscheidsreceptie bij Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg.

Henk van Doremalen (70) maakt sinds de tweede editie in 1989 (33 jaar) deel uit van de organisatie van het hardloopevenement Tilburg Ten Miles (TTM). De laatste 20 jaar was hij directeur van het evenement. Jolande Grijsbach (63) is sinds 1994 (28 jaar) bestuurslid van de Stichting TTM. Vanaf het begin van haar betrokkenheid ontfermt zij zich over de communicatie en PR van het evenement en is zij actief betrokken bij de organisatie. Jolande Grijsbach en Henk van Doremalen vormen een vast duo bij acquisitie en relatiebeheer, gericht op maatschappelijke instellingen, sponsoren en gemeente.

Onder hun bezielende leiding is het hardloopevenement Tilburg Ten Miles gegroeid naar een evenement met 12.000 deelnemers, honderden bedrijventeams, diverse onderdelen en afstanden voor jong en oud, nationale en internationale deelname met recordtijden op nationaal en internationaal niveau. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 75.000 bezoekers naar Tilburg.

In 2012 ontving Henk van Doremalen ter gelegenheid van de 25e editie van TTM voor zijn verdiensten voor TTM en zijn activiteiten op historisch gebied een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jolande Grijsbach ontving ter gelegenheid van deze 25e editie in 2012 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg.

Henk van Doremalen is sinds 1986 bestuurslid van de Stichting tot Behoud van Tilburgs Cultuurgoed, was van 1987-2006 en 2011-2013 redacteur van Tilburg. Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur en sinds 1992 van de Tilburgse Historische Reeks. Hij schreef vele boeken over de geschiedenis van Tilburg en tientallen artikelen in onder andere het tijdschrift Tilburg en Erfgoed Magazine Tilburg.